Нова Одеса
офіційний сайт міської ради
Понеділок, 20.05.2024, 22:36

Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Політика [29]
Економіка [26]
Суспільство [143]
Свята [16]
Статистика [6]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0

Форма входу

Головна » 2010 » Липень » 26 » Житлово-комунальна реформа в дії
16:29
Житлово-комунальна реформа в дії


Житлово-комунальна реформа в дії

Необхідність проведення житлово-комунальної реформи, як ніколи, стає актуальною в нинішній час, особливо в сфері багатоквартирного житла. Приведення житлових будинків до нормального стану стало одним з важливих факторів активізації роботи ОСББ. Для мешканців будинків, у зв’язку з відсутністю фінансової допомоги за останні два роки з боку держави, стало зрозуміло, що тільки загальними зусиллями членів ОСББ у кожному житловому будинку за рахунок внесків як квартирної плати, так і одноразових фінансових зборів, можливо підтримувати житлові будинки та прибудинкові території в належному стані.

Високу активність у цій справі виявляють об’єднання мікрорайону по вул. Кухарєва - ОСББ «Ромашка, «Промінь», «Юпітер», «Едельвейс», «Вікторія», «Троянда» ( голови ОСББ З.І. Бойко, П.Д. Принько, В.П. Овсянік, В.А. Крикун, Т.А. Блануца, В.П. Куда), мікрорайону вул. Червоних партизанів (голова ОСББ Т.О. Ткаченко), мікрорайону вул. Сеславинського (голови ОСББ Г.І. Антощук, Т.В. Карачун), мікрорайону вул. Леніна - ОСББ «Затишок», «Веста», «Співдружність» (голови О.І. Байбарак, В.І. Волошина, Ю.Т. Пономаренко).

Дещо слабше поставлена робота в цьому напрямку в мікрорайонах по вулицях Торгова, Комарова, Іпатенка.

Особливо хочеться звернути увагу мешканців мікрорайону Іпатенка (де мешкає майже 90% молодих сімей), і поставити їм запитання: невже їм приємно, що їхні діти граються в «красивих і квітучих» будяках та амброзії.

З метою активізації роботи ОСББ, 14липня ц. р., на прохання мешканців ОСББ «Радуга», що по вул. Репіна, 13, було проведено збори за участю міського голови Ю.О. Шутяка, заступника міського голови О.П. Полякова, директора КП «Правопорядок» О.З. Пилипець, директора КП «Житлово-комунального господарства» О.І. Яковлєва.

На загальних зборах було обрано новий керівний склад ОСББ, порушено ряд важливих питань, зокрема, водопостачання, водовідведення, наведення порядку біля будинку та ліквідація смітника, який знаходиться біля будинків №№15, 13.

Прикладом може бути будинок №11по вул. Рєпіна, де голова об’єднання «Берізка» Л.П. Коваленко. На території висаджені квіти та облаштовано дитячий майданчик.

Перед зібранням виступив міський голова Ю.О. Шутяк, який наголосив, що міськвиконком, депутати міської ради завжди приділяють велику увагу роботі з ОСББ. Протягом останніх років з міського бюджету, а також кошти виграні на Всеукраїнських конкурсах програм та проектів виділялися на демонтаж та ремонт покрівель багатоповерхових будинків.

Реалізуючи Загальнодержавну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2010 роки в цьому році було розроблено та виграно інвестиційні проекти, один з яких передбачає капітальний ремонт покрівель в шести багатоквартирних житлових будинках, де створено та діють об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.

Ведеться робота по покращенню водозабезпечення мешканців міста.

Перед присутніми виступив заступник міського голови О.П. Поляков, який наголосив на необхідності укладання договорів мешканців будинку з КП «Чистота» на вивіз сміття, а також запропонував шляхи вирішення питання вивозу нечистот для даного ОСББ.

Зустріч пройшла в конструктивній робочій обстановці, в результаті якої були виявлені недоліки в роботі ОСББ, поставлені завдання на вирішення цих питань та покращення роботи ОСББ.

В. ГУЗЕНКО, голова координаційного центру ОСББ.

 

Категорія: Суспільство | Переглядів: 891 | Додав: adam | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вход ]
Пошук

Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Нова Одеса © 2024