Нова Одеса
офіційний сайт міської ради
Понеділок, 20.05.2024, 22:04

Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Політика [29]
Економіка [26]
Суспільство [143]
Свята [16]
Статистика [6]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0

Форма входу

Головна » 2010 » Липень » 15 » XLI сесія міської ради
10:45
XLI сесія міської ради


XLI сесія міської ради

9 липня ц.р. відбулася позачергова XLI сесія міської ради п’ятого скликання. На порядку денному розглядалися питання про затвердження Порядку і нормативу відрахування комунальними підприємствами до міського бюджету частини прибутку (доходу) за результатами фінансово-господарської діяльності у 2010 році, про внесення змін до Статуту КП «Прибузьке» та про розгляд звернень із земельних питань.

Начальник відділу правового та фінансово-економічного забезпечення виконкому міської ради І.А. Цешнатій, доповідаючи про затвердження Порядку і нормативу відрахування комунальними підприємствами до міського бюджету частини прибутку (доходу) за результатами фінансово-господарської діяльності в 2010 році, зазначила, що Порядок розроблено відповідно до статті 58 Закону України « Про державний бюджет України на 2010 рік» та Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами».

Згідно з цими статтями платники зобов’язані будуть самостійно нараховувати та сплачувати суму податкового зобов’язання, зазначеного у поданому ним розрахунку до Новоодеського відділення Вознесенської ОДПІ протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу.

У разі виявлення факту заниження податкового зобов’язання минулих податкових періодів, комунальні підприємства надають уточнюючий розрахунок і сплачують суму такої недоплати та штраф у розмірі 5% від такої суми до подання такого уточнюючого розрахунку.

Такий підхід до системи оподаткування надасть міській раді можливість встановлювати додаткові пільги щодо оподаткування у межах сум, що надходять до її бюджету. Тому дана пропозиція щодо встановлення в розмірі 10 % чистого прибутку була підтримана та затверджена депутатами міської ради з метою наповнення міського бюджету.

З питання щодо внесення змін до Статуту виступив директор КП «Прибузьке» А.Д. Діденко. Депутати міської ради, уважно вислухавши доповідь, у якій він вказав усі аргументи, затвердили внесені зміни до Статуту КП «Прибузьке».

На розгляд депутатів було винесено ряд земельних питань. Основне питання - надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду ТОВ СП «Нибулон». Дане питання депутати міської ради вивчали неодноразово: виїжджали в Черкаську та Полтавську області, щоб побачити на практиці роботу об’єктів «Нибулона». Усі сподівання виправдались, тому депутати одноголосно проголосували «за» і надали дозвіл на відведення земельної ділянки площею 6.4 га в місті Нова Одеса на березі р. Південний Буг під будівництво та обслуговування об’єкту транспортної інфраструктури для обробки зернових вантажів, пов’язаних з морським та річковим вантажооборотом «Річковий перевантажувальний термінал потужністю 200 тис. тонн на рік».

Представник ТОВ СП «Нибулон» В.А. Бойко від імені генерального директора ТОВ СП «Нибулон» Олексія Вадатурського висловив подяку депутатам за довіру.

ТОВ СП «Нибулон» вже взяло участь у житті міста, виділивши 25 тис. грн. на добудову міського храму.

Анаіт ДАВТЯН.

 

Категорія: Політика | Переглядів: 793 | Додав: adam | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вход ]
Пошук

Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Нова Одеса © 2024