Нова Одеса
офіційний сайт міської ради
Понеділок, 20.05.2024, 18:11

Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Політика [29]
Економіка [26]
Суспільство [143]
Свята [16]
Статистика [6]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0

Форма входу

Головна » 2010 » Червень » 22 » Відпочинок молоді має бути ефективним та цікавим
13:16
Відпочинок молоді має бути ефективним та цікавим


Відпочинок молоді має бути ефективним та цікавим

Прийшла пора літніх канікул - пора активного відпочинку дітей шкільного віку. Кожна сім’я планує відпочинок своїх дітей по-різному. Хтось вирушає у подорожі, інші - прямують до узбережжя Чорного моря, але більшість дітей залишаються в місті. Влада міста потурбувалася про свою молодь, створивши достатньо комфортні умови для її повноцінного відпочинку. Зокрема, відкрито міський пляж, до речі, єдине в нашому районі місце, офіційно дозволене для купання. Зранку до пізнього вечора стадіон «Колос» приймає всіх бажаючих оздоровитись та зайнятись улюбленим видом спорту. Районний будинок культури щосуботи запрошує всіх бажаючих на дискотеку. На канікулярний період міськвиконкомом заплановано проведення різних культурно-спортивних заходів, у тому числі для юнацтва та молоді міста. Це святкові заходи до Дня молоді на міському пляжі, спортивні заходи до Дня Конституції, свято Івана Купала в Кашперівці, заходи до Дня незалежності України та інші.

Але дорослих турбує, як проводить свій час молодь у вечірній час. Не секрет ні для кого, що більшість підлітків у цей час відвідують кафе та бари міста. Тому з метою контролю за організацією дозвілля молоді, виявлення дітей, які вживають алкогольні напої, наркотичні засоби працівниками служби у справах дітей РДА, спеціалістів НРЦСССДМ, апарату міськвиконкому, працівників РВ УМВС, працівника відділу освіти РДА, відділу молоді та спорту РДА проводяться профілактичні рейди.

За дорученням депутатів міської ради, згідно з розпорядженням міського голови від 9 червня 2010 р. №121 виконкомом Новоодеської міської ради 12 червня 2010 року проведено рейд - перевірку громадського порядку з метою контролю за поведінкою неповнолітніх у громадських місцях, попередження та профілактики бездоглядності та правопорушень серед неповнолітніх у канікулярний період, перевірки дотримання суб’єктами підприємницької діяльності положення про надання послуг. До складу рейдової групи ввійшли працівники КП «Правопорядок», апарату міськвиконкому, міської газети «Новоодеський вісник», служби у справах дітей РДА, дільничного інспектора РВ УМВС, депутатів міської ради, працівника відділу освіти РДА.

В ході проведення рейду обстежено місця дозвілля молоді: бари міста - «Сюрприз», «Мотив», «Янтар», торгівельний комплекс «Топольок», кафе «Риф», кафе ресторану «Південний» та дискотеку в районному будинку культури. В результаті проведеного рейду фактів щодо порушення громадського порядку не виявлено. Щодо дотримання суб’єктами підприємницької діяльності правил торгівлі, реалізатору бару «Янтар» приватного підприємця Ю.В. Іпатенка вказано на відсутність таблички про заборону куріння в громадських місцях.

Ця робота проводилась і протягом навчального року. Так, лише в 2010 році в місті Нова Одеса проведено 15 профілактичних рейдів. З них 4 - у вечірній час, 11 рейдів - у комп’ютерні зали міста в урочний час. В результаті проведених рейдів складено 1 адміністративний протокол на неповнолітнього, якого направлено до медичного закладу для обстеження на предмет наявності алкоголю. В комп’ютерних залах під час уроків виявлено 4 учнів. Ця робота буде проводитись і надалі.

Хочеться, щоб відпочинок молоді нашого міста був ефективним та цікавим. Якщо ж у молоді є ідеї щодо організації проведення цікавих заходів у місті, то ваші думки раді почути в міськвиконкомі Новоодеської міської ради та допомогти втілити їх у життя.

Л. Ситчик, начальник організаційного відділу міської ради.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 876 | Додав: adam | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вход ]
Пошук

Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Друзі сайту

Нова Одеса © 2024