Нова Одеса
офіційний сайт міської ради
Понеділок, 20.05.2024, 18:11

Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Політика [29]
Економіка [26]
Суспільство [143]
Свята [16]
Статистика [6]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0

Форма входу

Головна » 2014 » Квітень » 28 » Україна - єдина!
15:10
Україна - єдина!

Україна - єдина!
У зв'язку з політичною ситуацією, яка склалася в нашій державі останнім часом в набули поширення приклади втручання в діяльності державних і правоохоронних органів, дії спрямовані зміну на територіальної цілісність та недоторканість нашої держави, які широко висвітлюються в засобах масової інформації.
Однак, відповідно статті 2 Конституції України суверенітет України поширюється на всю ЇЇ територію. Україна є унітарною державою. Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною.
Тому на зустрічі делегації Генеральної прокуратури України, яка відбулася в Раді Європи виконуючий обов'язки Генерального прокурора України Олег Махніцький заявив, що одним із найголовніших напрямків діяльності Генеральної прокуратури України, являється протидія сепаратизму.
Тому необхідно знати, що посягання на територіальну цілісність і недоторканність України мають особливо суспільно-небезпечний характер, а тому суворо караються кримінальним законом.
З точки зору Кримінального кодексу України сепаратизм підпадає під ознаки злочинів передбачених статтею 109 КК України, яка передбачає відповідальність за дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади та статтею 110 КК України, яка передбачає відповідальність за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.
Згідно частини 1 статті 109 КК України за дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.
Згідно частини 2 другої вказаної статті публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.
Дії, передбачені частиною другою цієї статті, вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації, караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.
Відповідно части 1 статті ПО Кримінального кодексу України умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, караються позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.
Відповідно до частини 2 вказаної статті такі дії вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі, караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.
Відповідно до частини 3 вказаної статті дії передбачені частинами першою або другою цієї статті, які призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків караються позбавленням полі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.
На даний час за фактами призиву до порушення територіальної цілісності України і повалення конституційного ладу зареєстровано в Україні зареєстровано 145 кримінальних проваджень, за результатом досудового розслідування яких 53 особам здійснено повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень вказаної категорії та застосовані запобіжні заходи.
Окрім того, необхідно довести що в даний час правоохоронними органами здійснюється посилений контроль у сфері обігу та використання зброї. Тому необхідно знати, що носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу тягне за собою кримінальну відповідальність за статтею 263 КК України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років, а тому всім власникам зброї необхідно запам'ятати, що у разі її неправомірного використання кримінальної відповідальності їм не уникнути.


Прокурор Новоодеського району

радник юстиції                                                                                                О.Наливайченко


 

Категорія: Політика | Переглядів: 601 | Додав: adam | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вход ]
Пошук

Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Друзі сайту

Нова Одеса © 2024