Нова Одеса
офіційний сайт міської ради
Понеділок, 20.05.2024, 17:13

Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Політика [29]
Економіка [26]
Суспільство [143]
Свята [16]
Статистика [6]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0

Форма входу

Головна » 2010 » Червень » 11 » Прес-тур для журналістів Миколаївщини
11:35
Прес-тур для журналістів Миколаївщини

6 червня журналісти України відзначали своє професійне свято, яке було встановлене Указом Президента України від 25 травня 1994 року.

День журналіста відзначається щорічно в день прийняття Спілки журналістів України в 1992 році до Міжнародної федерації журналістів.

4-5 червня управління у справах преси та інформації облдержадміністрації спільно з управлінням з питань зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної діяльності, європейської інтеграції, туризму і курортів облдержадміністрації до дня професійного свята влаштували дводенний прес-тур для журналістів Миколаївщини.

Екскурсія для журналістів розпочалась з «Дельта-Лоцман» у Миколаєві. На власні очі нам довелося побачити найсучаснішу версію тренажерного комплексу NTPro5000, призначену для навчання та сертифікації вахтових офіцерів, старших помічників, капітанів і лоцманів торгівельних та рибопромислових суден.

Крім підготовки та перепідготовки морських лоцманів та лоцманів-операторів, тренажерний центр використовується для моделювання ситуацій з проводкою і швартуванням суден, при проектуванні портів, терміналів, причалів, моделюванні особливо складних лоцманських проведень.

Треба відмітити, що для нас, пересічних громадян, це noy-haou виявилось справжнім дивом. Відчуття неперевершені від віртуального управління судном. Таких тренажерів у всьому світі не так і багато, за словами працівників «Дельта-Лоцман», їх можна перерахувати на пальцях. Програми створюють програмісти Санкт-Петербурга. Екскурсія по «Дельта-Лоцман» продовжилася у місті Очаків.

Наступними об’єктами відпочинку для душі виявилися військово-історичний музей ім. О.В. Суворова, музей мариністичного живопису ім. Р.Г. Судковського та Національний історико-археологічний заповідник «Ольвія».

Військово-історичний музей ім. О.В. Суворова заслуговує на особливу увагу, адже фонд музею налічує понад 20 тис. музейних предметів, серед яких чільне місце займають археологічні знахідки давньогрецького поселення на острові Березань. Але на сьогодні музей потребує фінансової підтримки на добудівлю та встановлення металевих споруд: бюсти відомих військових, якір та військове оснащення суден XVIII ст. Залишається надія на те, що знайдуться шанувальники культури, мистецтва та допоможуть вирішити дану проблему.

Музей мариністичного живопису ім. Р.Г. Судковського - справжня знахідка для шанувальників водного простору з кораблями. Руфін Гаврилович Судковський - видатний мариніст ХІХ століття. Його роботи високо цінував відомий живописець-мариніст І. К. Айвазовський. До речі, декілька робіт Івана Костянтиновича теж експонуються в музеї.

Намилувавшись красотами Очакова, делегація журналістів відправилася до сесійної зали Очаківської районної ради, де їх тепло зустріли голова райдержадміністрації, голова районної ради, міський голова, секретар міської ради. Кращих журналістів Миколаївщини нагородили Почесними грамотами облдержадміністрації, облради та подяками обласної Спілки журналістів.

Звичайно, представникам ЗМІ випала нагода трохи відпочити на цій курортній зоні, адже Очаків має весь спектр відпочинку.

Анаіт ДАВТЯН.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 729 | Додав: adam | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вход ]
Пошук

Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Друзі сайту

Нова Одеса © 2024