Нова Одеса
офіційний сайт міської ради
Понеділок, 20.05.2024, 23:54

Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Політика [29]
Економіка [26]
Суспільство [143]
Свята [16]
Статистика [6]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0

Форма входу

Головна » 2013 » Листопад » 11 » податкова інформує
10:44
податкова інформує


Декларацію з податку на нерухоме майно юридичним особам треба подати до 1 лютого

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, введено з 1 січня 2013 року. Платниками такого податку є власники житлової нерухомості, як юридичні, так і фізичні особи, у тому числі і нерезиденти.
Юридичні особи самостійно розраховують податок станом на 1 січня звітного року та подають декларацію про суми нарахованого податку до податкового органу за місцезнаходженням об’єкта житлової нерухомості. Термін подання декларації - до 1 лютого цього ж року.
Нарахована за рік сума податку у такій декларації розподіляється по кварталах рівними частинами.
Сплачувати податок юридичній особі слід щоквартально авансовими внесками до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом.

Касові апарати під’єднують до електронної стрічки


Електронна касова стрічка запрацювала в штатному режимі. Водночас почалося підключення до неї касових апаратів.
Нагадаємо, що з 1 січня цього року набрали чинності законодавчі норми, що впроваджують дистанційний моніторинг касових операцій. Відтепер підприємці мають можливість подавати звітну інформацію до серверу податкової служби в електронній формі. Це можливо як шляхом придбання нової касової техніки, так і шляхом приєднання до вже існуючої техніки відповідних модемів для передачі даних.
Такий формат звітності призведе до значного скорочення податкових перевірок – розбіжності між поданою звітністю та первинною документацією виявлятимуться дистанційно та заздалегідь. Самі ж первинні документи відтепер зберігатимуться в електронному вигляді, а не на паперовій стрічці, що знімає з платників клопоти зі зберігання цих відомостей.
При цьому вірогідність несанкціонованого доступу до наданої податковим органам інформації є мінімальною. Реєстратори розрахункових операцій повинні, згідно з вимогами, бути обладнані модулем безпеки Національної системи електронних платежів (НСМЕП) – спеціалізованим пристроєм у вигляді картки та плати для комп`ютера, який захищає дані від втручань. Орієнтовна вартість модуля безпеки НСМЕП, який буде реалізовуватись НБУ, становить 80 грн.
Обслуговувати систему зберігання та збору даних буде визначений Нацбанком України інформаційний еквайер – організація, яка надаватиме послуги з технічної підтримки та інформаційного обслуговування.
У бізнесу є півроку на адаптацію до нових вимог законодавства – протягом першого півріччя 2013 року до підприємців не будуть застосовуватися штрафні санкції за неподання звітності про використання РРО в електронній формі.

Категорія: Економіка | Переглядів: 531 | Додав: adam | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вход ]
Пошук

Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту

Нова Одеса © 2024