Нова Одеса
офіційний сайт міської ради
Понеділок, 20.05.2024, 14:52

Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Політика [29]
Економіка [26]
Суспільство [143]
Свята [16]
Статистика [6]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0

Форма входу

Головна » 2010 » Квітень » 15 » Піклуємося про здоров’я громадян
22:23
Піклуємося про здоров’я громадян

Відповідно до Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення» статті 175-1 КУпАП, Наказу міністерства Науки і освіти України від 04.11.2005 року №639, статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та з метою захисту здоров’я громадян міста шляхом проведення інформаційно-профілактичних заходів щодо попередження куріння тютюнових виробів, зменшення рівня активного і пасивного тютюнокуріння, а також формування навичок здорового способу життя, міський голова Ю.О. Шутяк видав розпорядження від 26.03.2008 року №61, згідно з яким:

- заборонено куріння тютюнових виробів на робочих та в громадських місцях, окрім спеціально визначених для цього місць;

- заборонено куріння на території ДНЗ, шкіл міста, професійно-аграрного ліцею, гімназії, міської та районної ДЮСШ та на території стадіону «Колос»;

- зобов’язано керівників підприємств, установ організацій, власників або уповноважених ними осіб, орендарів відповідних споруд, окремих приміщень відвести спеціальні місця для куріння, обладнати їх спеціальною вентиляцією або іншими засобами для видалення тютюнового диму, а також розмістити наочну інформацію щодо розташування таких місць та про шкоду, якої завдають здоров’ю людини куріння тютюнових виробів чи інші способи їх вживання;

- працівників КП «Правопорядок» уповноважено складати адміністративні протоколи за порушення статті 175-1 (куріння тютюнових виробів у заборонених місцях) КУпАП, на підставі яких згідно чинного законодавства наступає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу.

Щорічно на Землі, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, вмирає 1,5 млн. людей від згубної звички паління.

Вчені встановили, що куріння - один із основних чинників, які призводять до того, що розвивається рак легень. Захворюваність на рак легень серед курців у 30 разів більша, ніж серед тих, хто не курить. Також відомо, що куріння збільшує ризик захворіти на злоякісні новоутворення інших органів: язика, гортані, стравоходу, шлунку, сечового міхура. Тютюновий дим згубно діє на серцево-судинну систему, дихальну систему та органи травлення.

У тютюновому димі, крім слабкого наркотика - нікотину, міститься близько 200 особливо отруйних речовин.

Не меншої шкоди завдає пасивне паління, коли людина, що не палить, змушена вдихати повітря, отруєне тютюновим димом. Курці повинні розуміти, що вони завдають шкоду не лише своєму здоров’ю, а й здоров’ю тих, хто поблизу.

Особливу увагу на це повинна звернути вагітна жінка, тому що своїм легковажним ставленням до куріння вона може завдати непоправного лиха своїй ще ненародженій дитині. І кожна жінка повинна знати, що ці дітки як правило, відстають в рості, частіше хворіють, гірше вчаться. А пов’язано це з тим, що під час внутрішньоутробного розвитку в них було кисневе голодування (нікотин стимулює викид речовин, які стискають судини плаценти).

Тому, думаючи про здоров’я свого майбутнього малюка, відмовтесь від паління під час вагітності, а ще краще, не паліть взагалі.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 877 | Додав: adam | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вход ]
Пошук

Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Друзі сайту

Нова Одеса © 2024