Нова Одеса
офіційний сайт міської ради
Понеділок, 20.05.2024, 19:38

Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Політика [29]
Економіка [26]
Суспільство [143]
Свята [16]
Статистика [6]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0

Форма входу

Головна » 2010 » Липень » 15 » Обласний конкурс «Перлина півдня»
10:48
Обласний конкурс «Перлина півдня»


Обласний конкурс «Перлина півдня»

6 серпня в приміщенні Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького пройшов обласний пісенно-літературний авторський конкурс людей з обмеженими можливостями «Перлини півдня».

На конкурс було подано 36 заявок з 15 районів та 5 міст області. Організатори цього заходу - державне управління праці та соцзахисту населення, управління культури облдержадміністрації, Миколаївська обласна організація Союзу організацій інвалідів України та Центральна бібліотека ім. М.Л. Кропивницького.

Проведення обласного конкурсу має велике значення, адже до групи інвалідів відносяться не лише люди, народжені з фізичними вадами, а й повноцінні, з якими трапилися нещасні випадки. І нікому з них не хочеться опинитися за бортом життя і відчувати себе непотрібною для суспільства. Талановитих людей з обмеженими фізичними можливостями багато, тому для саморозвитку їм потрібна наша підтримка. Хоча, насправді, вони дуже сильні - сильні духом та любов’ю до життя. Іноді й нам би не завадило брати з них приклад.

О 10-ій ранку зала бібліотеки була переповнена конкурсантами, їх близькими, представниками районних громадських організацій інвалідів області, органами влади та соціальних служб. До складу журі ввійшли: начальник Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Ольга Сивопляс, директор Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького Тетяна Тверда, в. о. директора обласного Центру народної творчості та культурно-освітньої роботи Людмила Шинкаренко, голова обласної організації Союзу організацій інвалідів України Галина Руденко, голова обласної організації Національної спілки письменників України, поет В’ячеслав Качурін, заступник головного редактора газети «Южная правда», заступник голови обласної організації Національної спілки журналістів України В’ячеслав Козлов та заслужений працівник культури України, почесний голова Миколаївської обласної організації Союзу організацій інвалідів України Микола Шарафанов.

Конкурс проводився у трьох номінаціях: поезія, проза і пісня. Провідними темами творів конкурсантів були біль за рідну землю, її сумну історію, а також про власні страждання, з якими їм треба боротися.

Під час перерв гості та учасники конкурсу могли ознайомитися з картинами миколаївського письменника і художника Геннадія Молчанова. Також була представлена літературна виставка під гаслом «Труднощі зникають, якщо сміливо йти їм назустріч».

На обласному конкурсі честь Новоодеського району захищали Людмила Мхітарян та Валентина Бирзул.

Після невеличкої перерви члени журі оголосили переможців. Ними стали: у номінації «поезія» - миколаївець Владислав Бондаренко, «проза» - Оксана Смола, «пісня» - Анатолій Пагер із смт. Арбузинка. А Людмила Мхітарян із с. Підлісне нашого району з авторською піснею здобула друге місце. Валентина Бирзул із с. Троїцьке стала лауреатом у номінації «поезія» - кращий вірш про природу. До речі, її віршем «Перлина півдня» був відкритий конкурс.

Маємо надію, що конкурс «Перлини півдня» набуде доброї традиції і буде проводитися кожного року.

Анаіт ДАВТЯН.

 

Категорія: Суспільство | Переглядів: 1164 | Додав: adam | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вход ]
Пошук

Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Нова Одеса © 2024