Нова Одеса
офіційний сайт міської ради
Понеділок, 20.05.2024, 23:13

Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Політика [29]
Економіка [26]
Суспільство [143]
Свята [16]
Статистика [6]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0

Форма входу

Головна » 2010 » Липень » 26 » Новоодеська «лісова казка»
16:26
Новоодеська «лісова казка»


Новоодеська «лісова казка»

«Краса врятує світ», - цей крилатий вислів знає, мабуть, кожен. Але не кожній людині дано Богом та природою вміння створювати цю красу, втілювати свої творчі задуми в життя. А ще, найголовніше, дарувати оточуючим людям відчуття естетичної насолоди, радості від зустрічі з прекрасним.

Саме такі відчуття виникають у нас, коли відвідуємо вулицю Лермонтова в районі магазину «Спокуса», де знайшли своє місце витвори декоративного мистецтва, створені талановитим і працьовитим юнаком, справжнім майстром своєї справи, Артуром Гузаном.

Ще змалку хлопчик захопився малюванням. Будучи учнем 4-го класу, Артур брав участь у конкурсі дитячих малюнків, який проводився Миколаївським телеканалом «ТВ-Юг», на якому зайняв почесне І місце. Ставши дорослішим, подорожуючи мальовничим Закарпаттям, Артур побачив неповторної краси вироби з дерева місцевих майстрів. Окрилений цією красою, від того часу, хлопець захопився художньою різьбою по дереву. Вона надихнула його на створення свого власного казкового куточка. Знайшовши порозуміння з працівниками Новоодеського лісового господарства, юнак залучив до справи небайдужих та працьовитих помічників-однодумців - Валерія Кривенка та Віталія Мостовицю. Ці люди допомогли Артурові втілити в життя його художні фантазії. Таким чином і виник казковий куточок, який ми маємо можливість бачити сьогодні. Ці і дерев’яні паркани, стилізовані під грибки, столики та лавки в народному стилі, які вміло зібрані під дахами затишних альтанок. А ще приємніше там відпочивати в жаркий літній день, насолоджуючись прохолодою та п’янким ароматом лісу, біля якого і знаходиться вся ця краса.

Перебуваючи в таких місцях, відчуваєш, ніби зупиняється час, відходять на задній план турботи та метушня, хоча б на деякий час забуваються життєві негаразди. Душа відпочиває.

Більшість новоодеситів, ми впевнені, поділяють наші думки з приводу побаченого. Та, на жаль, знаходяться й такі мешканці, які по-варварськи ставляться до створеного чужими руками, руйнують його, не беручи до уваги те, скільки зусиль і любові вклала людина у свою працю. Не діє на них навіть елементарна логіка: це створено для всіх, а, значить і для тебе також. Навіщо ж робити гірше собі і всім оточуючим ?! Навіщо нівечити красу?!

Від імені тих, хто створив цей казковий куточок, вклавши свою майстерність і душу, хочеться висловити велике прохання до наших земляків: «Будь-ласка, не нівечіть того, що вже створено з думкою і турботою про вас, будьте вдячними, шануйте чужу працю, поважайте себе та інших.

Артурові і його помічникам щиро бажаємо творчого натхнення.

Людмила РУБАН.

 

Категорія: Суспільство | Переглядів: 731 | Додав: adam | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вход ]
Пошук

Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Нова Одеса © 2024