Кухарі-кондитери захистили дипломні роботи
Минулий тиждень для випускників професійного аграрного ліцею з професії
кухар-кондитер виявився відповідальним і вирішальним, адже вони захищали
дипломні роботи.
З 1994 року в стінах
професійного аграрного ліцею була започаткована нова професія - кухар-кондитер.
За весь цей період ліцей підготував понад 400 випускників. Для
практично-виробничої роботи навчальний заклад має три лабораторії, які
відповідають вимогам державного стандарту з підготовки професії кухар-кондитер.
Захист дипломних робіт
включав у собі практичну та теоретичну частину. Кухарі-кондитери мали
представити страви та кондитерські вироби. Підхід до цієї справи у кожного був
різний та індивідуальний. Особливу увагу привернули до себе роботи Т. Корець,
С. Бойка та І. Саділіної. Бісквітний торт «Лялька», яку представила Тетяна
Корець - це справжній шедевр та витвір мистецтва.
У народі говорять, що
найкращі кухарі - це чоловіки. Цю «теорію» підтвердив учень 38 групи Сергій
Бойко. Тема його дипломної роботи - «Фарширована щука» та торт «Малиновий».
Зовнішній вигляд виробів був на вищому рівні, а після дегустації були
підтверджені найкращі смакові якості. Сергія оцінили за найвищою шкалою - 12
балів. До складу комісії входили: заступник директора з навчально-виховної
роботи С.О. Кучер, майстри виробничого навчання О.В. Скребець, І.М. Пащенко,
Н.З. Рукавиця, С.Г. Гребенюк та М.В. Немченко.
Треба зазначити, що Сергій
зумів поєднати навчання із роботою. Майже рік працює на підприємстві ТОВ
«Миколаїврибпром» стериалізатором.
Робота та знання учнів - це
заслуга викладачів О.В. Скребець та І.М. Пащенко. А найцінніше викладачі та
учні знаходять у рідній бібліотеці. Професійну пораду завжди надасть усіма
улюблений бібліотекар О.О. Бойчук. При її допомозі учні ліцею займають перші
місця у різних конкурсах та заходах.
Більшість учнів групи
кухарів-кондитерів налаштовані на продовження навчання у вищих навчальних
закладах та на працевлаштування з набутої професії.
Анаіт ДАВТЯН.
|