Нова Одеса
офіційний сайт міської ради
Понеділок, 20.05.2024, 20:48

Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Політика [29]
Економіка [26]
Суспільство [143]
Свята [16]
Статистика [6]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0

Форма входу

Головна » 2014 » Січень » 28 » Інформує прокуратура Новоодеського району
18:05
Інформує прокуратура Новоодеського району


«Діяльність прокуратури Новоодеського району в сфері захисту конституційних прав та свобод дітей»

Один з головних та пріоритетних напрямків діяльності прокуратури України нарівні з іншими є захист конституційних прав та свобод дітей.
Так. впродовж 2013 року прокуратурою району ініційовано 16 перевірок в діяльності органів місцевого самоврядування та виконавчої влади в порядку нагляду за додержанням та застосуванням законів, у тому числі в таких важливих сферах, як: охорони права дітей на освіту, опіки, піклування та усиновлення, праці та працевлаштування, соціального захисту дітей, попередження правопорушень серед дітей, охорони життя та здоров'я, захисту майнових та житлових прав дітей.
За результатами вказаних перевірок прокуратурою району внаслідок виявлення грубих порушень законодавства України в сфері захисту конституційних прав та свобод дітей внесено 16 подань про усунення порушень вимог законодавства причин та умов що їм сприяли, за результатом розгляду яких 17 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності та поновлено право 29 дітей.
Як приклад таких перевірок, є перевірка прокуратури району яка відбулась в листопаді 2013 року в діяльності Антонівської ЗОШ інтернат І-Ш ступеню.
В ході вказаної перевірки прокуратурою району виявленні суттєві порушення вимог Сімейного Кодексу, Закону України «Про охорону дитинства». Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування».
За результатом вказаної перевірки прокуратурою району на Ім'я директора вказаного заклад) внесено подання про усунення порушень вимог вищезазначеного законодавства, причин та умов що їм сприяли.
Крім того, як наслідок надання оцінки діяльності служби в справах дітей Новоодеської РДА, метою та завданням якої є контроль в межах своєї компетенції закладів в яких утримуються діти позбавлені батьківського піклування яким в даному випадку є Антонівська ЗОШ інтернат І-Ш ступеню, прокуратурою району на ім'я голови Новоодеського РДА внесено подання про усунення порушень вимог законодавства, причин та умов що їм сприяли.
З огляду на важливість забезпечення додержання конституційних прав і свобод дітей, нагляд на цьому напрямі діяльності продовжує залишатися одним з пріоритетних для органів прокуратури.

Старший прокурор прокуратури

Новоодеського району юрист 3 класу                                     Єрошкін В.В.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 612 | Додав: adam | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вход ]
Пошук

Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту

Нова Одеса © 2024