Нова Одеса
офіційний сайт міської ради
Понеділок, 20.05.2024, 21:27

Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Політика [29]
Економіка [26]
Суспільство [143]
Свята [16]
Статистика [6]

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів 0

Форма входу

Головна » 2010 » Серпень » 13 » Громадське обговорення
13:48
Громадське обговорення


Громадське обговорення

4 серпня в с. Кашперівка відбулися збори громадського слухання щодо проекту містобудівного обґрунтування розміщення об’єкту транспортної інфраструктури для обробки зернових вантажів, пов’язаної з морським та річковим вантажооборотом «Перевантажувальний термінал з відвантаженням зернових та олійних культур на річковий транспорт у м. Нова Одеса».

На зборах були присутні: міський голова Ю.О. Шутяк, секретар міської ради В.В. Горлач, перший заступник голови райдержадміністрації С.Л. Зла, архітектор району Є.Л. Альбещенко, заступники міського голови О.П. Поляков, М.М. Бєлік, депутати міської ради, заступник генерального директора ТОВ СП «НІБУЛОН» С.В. Бесєдін, представник ТОВ СП «НІБУЛОН» В.А. Бойко, директор інституту «Миколаївагропроект» П.А. Казьмірчук, головний спеціаліст державного управління охорони навколишнього середовища в Миколаївській області та громада міста.

Перед громадою міста першим виступив міський голова з питанням про соціально-економічний стан міста та звернення ТОВ СП «НІБУЛОН». Юрій Олександрович звернув увагу на всі основні питання, які хвилюють жителів міста: водопостачання, благоустрій, утримання соціальної сфери міста.

«Під час зустрічі з генеральним директором ТОВ СП «НІБУЛОН» О.О. Вадатурським були обговорені усі питання, які стосуються, безпосередньо, міста та розміщення терміналу на його території, - сказав Ю.О. Шутяк. - На сьогодні гостро стоїть проблема водопостачання міста і ТОВ СП «НІБУЛОН» готовий нам допомогти у вирішенні цієї проблеми. Для соціально-економічного розвитку міста буде виділено 1 млн. гривень. Крім цього, бере на себе зобов’язання з розширення асфальтового покриття по вул. Торговій, оновлення вуличного освітлення, облаштування зони відпочинку з висадкою зелених насаджень та побудови дитячого майданчика».

Треба відмітити, що ТОВ СП «НІБУЛОН» вже зробив перший крок у розвиток міста - виділено 25 тис. грн. на добудову міського храму.

Заступник генерального директора ТОВ СП «НІБУЛОН» С.В. Бесєдін ознайомив жителів міста зі схемою розміщення майбутнього терміналу на 12 зерноприймальних ємностей та наголосив, що при будівництві терміналів застосовується передові висок екологічні технології з використанням найновішого обладнання, яка існують в Україні та в світі.

Начальник відділу з питань екології та охорони навколишнього середовища ТОВ СП «НІБУЛОН» А.О. Ізмєстєва підтвердила слова заступника генерального директора і наголосила, що підприємство дуже серйозно відноситься до екологічного стану. Тому вони плідно працюють у напрямку запобігання забрудненню територій, негативного впливу на фізичний стан населення.

Представник ТОВ СП «НІБУЛОН» В.А. Бойко більш детально зупинився на питаннях інвестиційної діяльності ТОВ СП «НІБУЛОН». Він запевнив, що будівництво таких терміналів на р. Південний Буг надасть можливість відновити судноплавство по річці та прискорить закупівлю зерна у сільгоспвиробників району по високим цінам.

У своєму виступі перший заступник райдержадміністрації С.Л. Зла зупинилася на економічному стані району. Так як район є дотаційним, то повноцінного фінансового забезпечення не існує, тому стоїть питання про створення власної дохідної бази. Пропозиція ТОВ СП «НІБУЛОН» надасть можливість для перспективного розвитку, як місту, так і району. Тому Світлана Леонідівна звернулась із проханням підтримати та дати згоду на розміщення нового сучасного виробництва.

Перед громадою висловили свою думку депутати міської ради, жителі с. Кашперівка.

Від імені прихожан Свято-Георгіївської церкви звернувся мешканець мікрорайону Кашперівка М.В. Горник. Він подякував керівництво ТОВ СП «НІБУЛОН» за зазначив доброчинність дирекції та запропонував підтримати даний проект.

Від колективу МДЮСШ Л.В. Данелюк також висловила подяку за фінансову підтримку щодо участі вихованців на Всеукраїнських змаганнях, де команда зайняла ІІІ місце.

Жителів мікрорайону Кашперівка хвилювало питання щодо здійснення водовідведення на території, де буде розміщений термінал. Заступник генерального директора Сергій Васильович Бесєдін надав пояснення з даного питання та зауважив, що водовідведення не буде порушено, а якщо виникнуть труднощі, то «НІБУЛОН», звичайно, вирішить проблему.

По закінченню громадського обговорення міський голова Ю.О. Шутяк виніс питання про погодження проекту ТОВ СП «НІБУЛОН» на голосування. Усі присутні одноголосно проголосували «за».

Тож найближчим часом розпочнеться будівництво терміналу ТОВ СП «НІБУЛОН"

 

Категорія: Суспільство | Переглядів: 806 | Додав: adam | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вход ]
Пошук

Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту

Нова Одеса © 2024