Нова Одеса
офіційний сайт міської ради
Понеділок, 20.05.2024, 23:13

Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Політика [29]
Економіка [26]
Суспільство [143]
Свята [16]
Статистика [6]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0

Форма входу

Головна » 2010 » Серпень » 13 » Голова облдержадміністрації Микола Круглов взяв участь у селекторній нараді, яку провів перший віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв
13:44
Голова облдержадміністрації Микола Круглов взяв участь у селекторній нараді, яку провів перший віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв


Голова облдержадміністрації Микола Круглов взяв участь у селекторній нараді, яку провів перший віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв

10 серпня відбулась розширена селекторна нарада під головуванням першого віце-прем’єр-міністра Андрія Клюєва за участі голів облдержадміністрацій, Київської та Севастопольської міськадміністрацій та керівників міністерств і відомств.

Під час наради було обговорено заходи протипожежної безпеки, питання відносно підготовки до опалювального сезону, надання населенню житлових субсидій, а також виплати заборгованості із заробітної плати.

В Миколаєві у приміщенні Укртелекому були присутні голова облдержадміністрації Микола Круглов, його перший заступник Геннадій Ніколенко та керівники усіх обласних управлінь і підприємств, у компетенції яких знаходяться питання, що розглядались.

Питань до Миколаївської області в ході селекторної наради не виникало.

По завершенні прямого зв’язку із Кабінетом міністрів голова облдержадміністрації провів з присутніми нараду з питань зміни житлово-комунальних тарифів внаслідок підвищення ціни на природний газ, а також відпрацювання механізму надання житлових субсидій. (Така нарада, у більш вузькому колі, вже відбулась напередодні «Головне в цій ситуації, яку ми можемо вважати форс-мажорною, оскільки змушені виконувати умови міжнародної угоди, укладеної попереднім урядом, - чітка координація роботи усіх структур та підприємств, причетних до вирішення порушених питань. Ключова структура в процесі затвердження нових тарифів - обласна Державна інспекція по контролю за цінами. Ключова структура в рішенні про надання субсидій - Головне управління праці та соціального захисту ОДА. Але всі учасники ланцюжку мають працювати з чіткістю часового механізму, - наголосив М.Круглов. - Я даю два дні ВАТ «Миколаївгаз» на вирішення питання щодо надання усім підприємствам-теплопостачальникам офіційних документів щодо нової ціни на газ, яка є єдиною підставою для зміни тарифів на їхні послуги. На фінансування субвенцій та пільг споживачам послуг ЖКГ зі спеціального фонду державного бюджету Миколаївській області вже виділено 71 млн. 101 тис. грн. Держава гарантує фінансове забезпечення усіх витрат на пільги та субсидії споживачам природного газу та послуг з його використанням, які потребують захисту держави відповідно до рівня доходів сім’ї та вартості послуг».

Голова ОДА нагадав, що в Миколаївській області, вперше в Україні, ще кілька років назад було створено систему територіальних центрів соціального захисту. Отже бази даних усіх пільговиків в області наявні. Тепер слід оновити тільки реєстр сімей, що додатково потребуватимуть субсидій. Цю роботу має бути завершено до 20.08.2010 року.

До першого вересня інформацію про своє право на отримання субсидії та механізм реалізації цього права має отримати кожна родина.

До кінця поточного тижня буде узгоджено з райдержадміністраціями і затверджено кількість центрів в усіх районах і містах, куди матимуть можливість звертатись громадяни за інформацією, консультаціями та бланками для заповнення декларацій і написання заяв для надання житлових субсидій.

Як передбачає чинне законодавство України, всі необхідні витрати для надання субсидій і пільг мають бути профінансовані незалежно від наповнення бюджету будь-якого рівня.

 

Категорія: Політика | Переглядів: 800 | Додав: adam | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вход ]
Пошук

Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту

Нова Одеса © 2024