Нова Одеса
офіційний сайт міської ради
Понеділок, 20.05.2024, 18:25

Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Політика [29]
Економіка [26]
Суспільство [143]
Свята [16]
Статистика [6]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0

Форма входу

Головна » 2010 » Квітень » 15 » До 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війни. Паркова зона у підніжжі Сталевого Солдата!
22:28
До 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війни. Паркова зона у підніжжі Сталевого Солдата!

Минає вже 65 років від тієї страшної війни, але наші серця та душі не знаходять спокою.

Кожне село, місто має своїх героїв, тому наша країна багата на пам’ятні знаки загиблим воїнам.

Місто Нова Одеса є одним із героїчних міст. Написана не одна книга про подвиги наших земляків та споруджений не один пам’ятник до увічнення пам’яті воїнів Червоної Армії.

Наше місто славетне Курганом Слави з монументом Сталевого Солдата, який було відкрито 8 травня 1975 року. Підготовка до його будівництва була розпочата у 1973 році за ініціативою обласного та місцевого керівництва (В.О. Васляєв, О.А. Ружицький).

Курган Слави, у певному розумінні, став символом для Нової Одеси. До нього завжди приходять люди, щоб віддати пошану загиблим воїнам, які подарували нам незалежну та вільну країну.

Мітинги, які пов’язані з Великою Вітчизняною війною, в першу чергу, проводяться біля славетного Кургану Слави, а потім відвідуються інші пам’ятні знаки.

Звичайно, краса гігантських масштабів потребує ретельного догляду. У минулому році ВАТ «Жилпромбуд - 8» проводилися ремонтні роботи На цей рік також планується виконати ряд інших робіт.

Гостро стоїть питання щодо естетичного вигляду прилеглої території Кургану Слави. Перший серйозний крок вже зроблений - створена паркова зона у підніжжі Сталевого Солдату.

1 квітня була проведена масова акція до 65-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війни.

В акції взяли участь ряд підприємств, організацій району та області, міська рада, райрада, Новоодеська філія «Миколаївобленерго» (начальник А.О. Демін), філія «Новоодеський райавтодор» (начальник В.О. Кіріченко), «Новоодеський лісгосп» (начальник Г.І. Трофімов), СЗАТ імені Шевченка (голова правління В.М. Середа), Миколаївське підприємство «Зеленбуд» (В.О. Буров ), ЗОШ №3, центральна районна лікарня.


Велику роботу виконав «Новоодеський лісгосп»: за декілька днів до висадки дерев провели розбивку території, надали саджанці та взяли активну участь у їх висадці. Разом із СЗАТ імені Шевченка приватний підприємець Ю.М. Борян та «Новоодеський лісгосп» забезпечили підвезення води для поливу саджанців.


Філії «Новоодеський райавтодор» (начальник В.О. Кіріченко) та «Миколаївобленерго» (начальник А.О. Демін) надали техніку, яка здійснювала механізоване риття ям для висадки дерев. Роботу було виконано вчасно і якісно.

Миколаївське підприємство «Зеленбуд» також допомогло у висадці дерев(виділено 250 дерев-саджанців та забезпечено їх полив).


Всього було висаджено 600 дерев-саджанців.

Працівники виконкому міської ради та райдержадміністрації прибрали територію, яка була призначена для висадки дерев.

Звичайно, без людських рук ніяка робота неможлива. Свій труд у корисну справу внесли і заступник голови обласної ради В.В. Пащенко разом з працівниками апарату обласної ради, працівники виконкому та структурні підрозділи міської ради, райрада, педагогічний колектив та учні ЗОШ №3, центральна районна лікарня.

Завдяки згуртованості та позитивному настрою учасників акції висадка саджанців пройшла на високому рівні.

Такого характеру масові акції повинні проводитися якнайбільше, адже озеленіння в наш час є одним із основним завдань.

Курган Слави відвідує дуже багато людей, в тому числі із України. Тому наш обов’язок - прилеглу його територію та Сталевого Солдата утримувати у належному стані.

Анаіт ДАВТЯН.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 910 | Додав: adam | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вход ]
Пошук

Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Друзі сайту

Нова Одеса © 2024