Нова Одеса
офіційний сайт міської ради
Понеділок, 20.05.2024, 23:32

Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Політика [29]
Економіка [26]
Суспільство [143]
Свята [16]
Статистика [6]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0

Форма входу

Головна » 2010 » Серпень » 5 » Дитячий майданчик прибрано
14:51
Дитячий майданчик прибрано

Тепло надійде в кожен дім

Криворіжці давно чекали цієї миті, адже вони тільки споглядали на сусідів із с. Троїцьке та м. Нова Одеса, які вже давно опалюють свої оселі газом. Мешканці села зверталися в різні інстанції, починаючи від місцевої влади - аж до Президента, але відповіді завжди були пов’язані з відсутністю коштів, не передбачених планів, кризою, навіть було запропоновано перейти на альтернативний вид опалення ( біопаливо, солома і т.д.). На чергове доручення членів громади села голова сільського комітету О.В. Греков побував на особистому прийомі у голови Миколаївської обласної ради Т.В. Демченко з даного питання. Ознайомившись з клопотанням громади села, Тетяна Василівна не залишилась байдужою до проблеми сільських жителів і пояснила, що дану проблему можна вирішити тільки спільними зусиллями місцевої влади і самих жителів села. Голова обласної ради пообіцяла, що допоможе у вирішенні питання надання кредиту на пільгових умовах на газифікацію власникам будинків, які неспроможні фінансово самостійно оплатити газифікацію будівель через Миколаївський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі в рамках реалізації «Програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та поліпшення житлових умов сільського населення «Власний дім».

31 липня ц.р. значна частина громади села зібралася в сільському клубі обговорити дане питання. В роботі зборів взяли участь міський голова Ю.О. Шутяк, секретар міської ради В.В. Горлач, начальник Новоодеського управління експлуатації газового господарства А.І. Мартич, голова Миколаївського обласного фонду підтримки житлового будівництва та газифікації села С.В. Ткаченко, представник «Універсалстрой-21» Ю.В. Катарама і директор ТОВ «ЕНО» Е.М. Осіпов. Відкрив збори Ю.О. Шутяк, який проінформував присутніх про соціально-економічний стан Новоодеської міської ради та про звернення голови сільського комітету О.В. Грекова щодо можливості газифікації села Криворіжжя. Разом з тим Юрій Олександрович окреслив можливості міського бюджету і шляхи вирішення цього питання.

На клопотання виконкому Новоодеської міської ради управління експлуатації газового господарства підготувало нові технічні умови для виготовлення проектно-кошторисної документації (замість старого проекту виготовленого в 1998 році). Передбачається використання поліетиленового обладнання, яке давно використовується в Новоодеському районі і вартість якого здешевлюється до 30%.

Голова Миколаївського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі С.В. Ткаченко надав інформацію жителям села щодо можливостей отримання кредиту.

А.І. Мартич повідомила, що управління експлуатації газового господарства вже приступило до виготовлення проектно-кошторисної документації. За підрахунками УЕГГ загальна вартість цього проекту буде коштувати 900 тис. грн. Сюди входитиме газова гілка від конденсаторного заводу до села з розвідними мережами по селу. Запевнила, що зі сторони управління газового господарства жителі села отримають підтримку у вирішенні цього питання.

Також перед криворіжцями на зборах виступили представники двох фірм, які надають аналогічні послуги. Анна Іванівна запевнила, що УЕГГ буде працювати з тією фірмою, з якою жителі с. Криворіжжя укладуть угоду.

Свої пропозиції щодо виконання робіт надали представник «Універсалстрой-21» Ю.В. Катарама та директор ТОВ «ЕНО» Е.М. Осіпов. Вони представили свої варіанти проектів щодо якомога швидшого вирішення даного питання.

Виступаючі члени громади О.В. Греков, І.В. Коваленко, О.Є. Шило, Ф.П. Чигак наголошували на необхідності газифікації села та пропонували створити кооператив. Громада села одноголосно підтримала питання щодо створення кооперативу та дала згоду на фінансову підтримку.

На зборах обрано головою кооперативу В.О. Семикіна, його заступником В.І. Волошина, бухгалтером М.П. Шинклер, касирами: Л.О. Хлопоніну, Т.Г. Голяш, до складу ревкомісії ввійшли А.Г. Дністрянська, за узгодженням представники міської ради - О.П. Поляков, С.М. Полівко.

Міський голова запропонував подати до 6 серпня протокол зборів для затвердження на черговому виконкомі 11 серпня, що дасть можливість продовжити роботу по заведенню тепла (газу) в кожен дім. 

Категорія: Суспільство | Переглядів: 763 | Додав: adam | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вход ]
Пошук

Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту

Нова Одеса © 2024