Нова Одеса
офіційний сайт міської ради
Понеділок, 20.05.2024, 23:54

Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Політика [29]
Економіка [26]
Суспільство [143]
Свята [16]
Статистика [6]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0

Форма входу

Головна » 2010 » Липень » 26 » Чергове засідання виконкому
16:22
Чергове засідання виконкому


Чергове засідання виконкому

14 липня ц.р. відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. На порядку денному розглядались питання про стан батьківської сплати за харчування та наповненість груп у дошкільних навчальних закладах, про аналіз звернень громадян, що надійшли до міськвиконкому у І півріччі 2010 року, про затвердження заходів благоустрою міста до святкування Дня міста Нова Одеса та ін.

Головний бухгалтер централізованої бухгалтерії Л.М. Форзан проінформувала членів виконкому про стан сплати батьківської плати по дитячих садках міста станом на 1 липня 2010 року. Лідія Михайлівна відмітила, що на даний час на балансі виконкому міської ради знаходяться 6 дитячих садочків, які відвідують 429 дітей. В порівнянні з минулим роком кількість дітей зросла на 12 чол.

Вартість харчування однієї дитини передбачена бюджетом за день 9,5 грн., фактично на даний час становить 8-9 грн. на день. Із них 50% за рахунок бюджету, а 50% за рахунок батьків. Батьківська плата в середньому на місяць становить 80-90 грн.

Питання оплати за харчування в дитячих садках міста та с. Криворіжжя знаходиться на постійному контролі завідуючих ДНЗ та бухгалтерів централізованої бухгалтерії міської ради. Але, разом з тим, поточна заборгованість із батьківської плати на 1 липня 2010 року становить 1264,23 грн. Виконком міської ради зобов’язав завідуючих дошкільними навчальними закладами, в яких існує заборгованість із батьківської плати, провести відповідну роботу з батьками та ліквідувати її.

Значну увагу при обговоренні даного питання члени виконкому звернули на якість харчування в дитячих садках міста та с. Криворіжжя та на наповнюваність груп. Не дивлячись на те, що в 2009 році в ДНЗ міста було відкрито додатково 2 групи, це повністю не знімає проблеми, адже сьогодні не вирішується проблема відкриття групи в мікрорайоні Кашперівки (ДНЗ №5 «Зірочка»). Тому виконком міської ради вирішив при розподілі коштів за результатами І півріччя передбачити кошти на відкриття додаткової групи в ДНЗ №5 «Зірочка».

Начальник організаційного відділу міськвиконкому Ситчик Л.В. доповіла про стан розгляду звернень громадян. Проаналізувавши звернення, які надійшли в І півріччі 2010 року, а це 612 звернень, що на 24% (148 звернень) більше, ніж за аналогічний період минулого 2009 року. Одними з найактуальніших питань, з якими новоодесити звертаються до міської ради, є питання житлово-комунального сектору: водопостачання, благоустрій - 93 звернення. Велика кількість звернень від громадян, що стосуються земельних відносин -317 звернень (51% від загальної кількості). Меншою є кількість звернень щодо соціального захисту громадян - 15, забезпечення дотримання законності реалізації прав та свобод громадян - 20. Також до міської ради надійшло 27 колективних звернень громадян. Всі звернення розглядаються у встановлені чинним законодавством терміни. Розгляд їх відбувається на засіданнях сесій міської ради, виконкому, на засіданнях комісій: за наповнення бюджету, адмінкомісії, із земельним спорів та ін. Як зазначила Л.В. Ситчик, менш результативно організовано контроль за розглядом звернень громадян у комунальних підприємствах міста. Тому це питання поставлено на особливий контроль міськвиконкому.

Також члени виконкому затвердили оргкомітет та заходи з благоустрою території міста в ході підготовки до святкування 234-ї річниці заснування м. Нова Одеса. З даним питанням виступив заступник міського голови О.П. Поляков.

Позитивно було вирішено питання про надання дозволу ТОВ СП «Нібулон» на розроблення містобудівного обґрунтування розміщення на земельній ділянці об’єкту транспортної інфраструктури для обробки зернових вантажів, пов’язаних із морським та річковим вантажооборотом. З даного питання виступив представник ТОВ СП «Нібулон» В.А. Бойко, який представив типову схему розміщення на місці перевантажувального терміналу для відвантаження зернових та олійних культур на річковий транспорт із проектуємою під’їзною трасою, будівництва до об’єкта річкового перевантажувального терміналу та з реконструкцією дорожнього полотна вул. Торгова з облаштуванням пішохідного тротуару з озелененням та зовнішнім освітленням на землях міської ради.

Також на засіданні були розглянуті й інші питання, зокрема, щодо затвердження питомої витрати електроенергії на підйом та подачу води на 2010 рік по комунальному підприємству «Новоодеський міський водоканал», про погодження тарифів на послуги ОСББ міста, про присвоєння поштової адреси та багато інших.

 

Категорія: Політика | Переглядів: 772 | Додав: adam | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вход ]
Пошук

Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Нова Одеса © 2024